Restaurant La Mossegada.

Blog – Блог

Els deu manaments de la pasta

Posted on

Uns dels plats que sempre agraden de la nostra carta és la pasta, i perquè la coneguis millor avui et presentem els deu manaments d’aquest producte segons el famós xef italià Massimo Bottura.
A La Mossegada ens encanten aquests manaments i els seguim religiosament!

  1. No et confonguis, la pasta no és un ingredient. A Itàlia és un plat per si només.
  2. Primer la pasta, després la salsa. Ha d’existir un equilibri entre la salsa, el condiment i la pasta. La quantitat de salsa emprada ha d’estar sempre subordinada a la quantitat de pasta.
  3. Sempre és millor comprar pasta autentica italiana (no amb noms italians però fabricada a altres països) o fer-la a casa des de zero. La pasta seca més recomanable és la que està feta amb sèmola i assecada a baixa temperatura.
  4. La democràcia de les formes de la pasta. Totes les formes han de ser tractades amb la mateixa dignitat. Prova-les totes. Cada forma té una salsa que combina. La regla d’or és que el condiment tingui la mateixa grandària de la pasta: tagliatelle amb ragú, espaguetis amb cacio i pepe (formatge i pebre) i així successivament.
  5. Col·loca una olla gran d’aigua a bullir. Espera que l’aigua bulli. Agrega sal, mai oli. Utilitza una olla gran doncs, mentre més espai tingui la pasta en l’olla, quedarà millor i menys enganxosa.
  6. Segueix les instruccions del paquet. Cada forma de pasta i cada tipus de farina (integral, de sèmola, a força d’ou, etc.) té un temps de cocció diferent. Cuina la pasta amb un cronòmetre en mà. No perdis l’olla de vista. Quan la pasta estigui llista, cola-la immediatament amb un colador. Mai la refredis amb aigua! Si segueixes les instruccions correctament, no serà necessari tallar la cocció.
  7. Menja pasta amb una forquilla. No usis ganivet. Recull i enrotlla els espaguetis amb la forquilla. Si necessites tallar-la, fes-ho amb la forquilla. Pot semblar difícil al començament però, amb la pràctica, et resultarà més fàcil.
  8. Reverència a la pasta. A diferència de quan menges ramen, tracta de ser el més silenciós possible mentre menges pasta
  9. Vés amb compte, no exageris. Tots estimem la pasta però és important seguir una dieta saludable i fer exercici. La pasta és energia!
  10. No li demanis mai a una mamma italiana que us cuini fettucine alfredo. Simplement a Itàlia no existeix.

Esperem que amb aquests manaments gaudeixis més de la pasta, i vine a La Mossegada a gaudir de totes les varietats que nosaltres t’oferim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *